BEZOEKERS INFORMATIE

Locatie CityLiv 2018

CityLiv 2018 vindt plaats in het Stadhuis van Heerlen.

Adres: Raadhuisplein 1, 6411 HK Heerlen.

Opbouw & rondleiding

De bouw van Archief Stadhuis Heerlen zal een paar maanden in beslag nemen, waarna het in november officieel wordt onthuld. De sculptuur heeft een semipermanent karakter. De opzet is om na twee jaar de sculptuur in het stadhuis te ontmantelen en te transformeren tot een permanent kunstwerk in het nieuwe stadskantoor door architecte Francine Houben.
Tijdens Cultura Nova geeft kunstenaar Marjan Teeuwen op 30 en 31 augustus een exclusief kijkje in de keuken. Ze neemt de bezoekers mee in haar gedachtegoed, laat zien waar de materialen vandaan komen én hoe ze precies te werk gaat: “Monnikenarbeid genereert een beeld van de kracht én de schoonheid van zowel opbouw als verwoesting”.

Bouw: Juli t/m september 2018
Rondleiding: 30 + 31 augustus, 16.30 – 17.30 uur
Toegang: GRATIS

Feestelijke opening

‘Archief Stadhuis Heerlen’ wordt op donderdag 1 november feestelijk onthuld. Tussen 16.30 en 18.30 uur word je ontvangen met een glas bubbels, waarna je je mengt in een boeiend gezelschap van o.a. gedeputeerde Ger Koopmans, wethouder Jordy Clemens, Parkstad Limburg directeur Peter Bertholet, voormalig Jan van Eyck Academie directeur Lex ter Braak en kunstenaar Marjan Teeuwen. Naast de presentatie van de kunstinstallatie, geniet je tevens van een bijzondere voorstelling van kunstenaarscollectief PANDA.

Datum: Donderdag 1 november 2018
Tijd: 16.30 – 18.30 uur
Toegang: GRATIS (aanmelden)

 

Transport

Met de trein: Reis je met de trein? Plan je reis via NS (Nederland),  BelgianRail (België) of DB Bahn (Deutschland).

Met de bus: Reis je met de bus? Plan je reis via 9292.

Met de auto: Reis je met de auto? Plan je route met Google Maps.